Kolme hyvää syytä järjestää jatkot

Väitän LinkedIn-profiilissani jatkojen järjestämisen olevan erityinen osaamisalueeni. Olen ylpeä ihan jokaisesta järjestämästäni afterpartysta ja kiitollinen kaikille, joiden järjestämillä jatkoilla olen sulostuttanut tunnelmaa. Se ei johdu pelkästään siitä että olen vipattavajalkainen bile-eläin. Hyvin järjestetyt jatkot hyödyttävät yhdistystä monella tavalla ja lisäksi jatkoilla on aina hauskaa! Jatkoilua kannattaa harkita esimerkiksi yhdistyksen järjestämien yleisötapahtumien jälkeen – joko välittömästi tai myöhemmin pidettävän karonkan tai vastaavien kemujen muodossa. Kun yhdistys järjestää jatkot, juhlimisella on aina omat tavoitteensa. Tässä kolme hyvää syytä pistää jatkot pystyyn.

Jatkot luovat ja ylläpitävät yhteyksiä

Jatkoilla tutustutaan uusiin ihmisiin ja luodaan suhteita, joista voi syntyä vaikka mitä. Uusia toimintaideoita, yhteistyösopimuksia ja erään ystävättereni kokemusten mukaan myös ihmislapsia. Loppujen lopuksi toimimme yhdistyksissä, koska haluamme tehdä tärkeitä asioita muiden ihmisten kanssa. Kokoukset ja muut asialliset tilaisuudet vievät toimintaa eteenpäin. Joskus on kuitenkin tärkeää vaihtaa ajatuksia ilman välittömiä tavoitteita ja oppia tuntemaan ihmiset muutenkin kuin työ- tai harrastusroolin kautta.

Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseo

Jatkot tarjoavat välittömän kanavan palautteelle

Kokemusten jakaminen on tärkeää. Sekä siksi, että on hyvä päästä puhumalla eroon vaikeista kokemuksista että siksi, että kaikenlaisista kokemuksista voi oppia jotain. Jatkoilla pääästään porisemaan kun kokemukset ovat vielä tuoreita. Aika parantaa haavat ja laimentaa samalla kokemuksia. Luonteva tilaisuus rupatella äskeisestä tapahtumasta voi olla kullan arvoinen sille joka osaa kuunnella.

Jatkot ovat kustannustehokas tapa kiittää yhteistyökumppaneita

Jatkoja voi tietysti järjestää monin erin tavoin, mutta yleensä ne eivät tule kovinkaan kalliiksi tuomaansa hyötyyn (ja iloon!) nähden. Pari laatikkoviiniä ja muutama sipsipussi voivat olla hyvinkin järkevä sijoitus. Tai tee ja voileivät. Tai kakkukahvit. Mikä järjestäjälleen ja juuri siihen tilanteeseen parhaiten sopii. Jatkoilla tärkeintä on ihmisten kohtaaminen, mutta jonkinlainen tarjoilu yleensä auttaa asiaa.

Mitä hyötyä jatkoista oikein on?

No miten jatkoilu sitten parantaa yhdistyksen varainhankintaa? Välittömästi ei välttämättä mitenkään. Verkostojen luominen ja ylläpitäminen, kokemusten jakaminen ja yhteistyökumppaneiden kiittäminen edesauttavat osaltaan myös varainhankinnan onnistumista. Näihin panostaminen tuottaa hedelmää joskus pitkänkin ajan kuluttua. Huolenpito ihmisistä ja heidän välisistään suhteista kannattaa aina. Ja hei, joskus saatat huomata solmineesi antoisan yhteistyösuhteen laulettuasi pilkkuun asti karaokea!

Käyhän tykkäämässä Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *