Lohikalayhdistyksen huutokaupalla tuhansia euroja

Tämä on kirjoitus on vieraspostaus, jonka on tehnyt Tuomas Rinne, järjestökonsultti ja virtavesivapaaehtoinen. Vapaa-aikanaan hän toimii järjestöissä, jotka tekevät merkittävää varainhankintaa. Ja nyt asiaan: kuinka huutokauppa järjestetään?

”Näsijärven lohikalayhdistys järjestää nyt toista kertaa huutokaupan, jonka tuotto käytetään Näsijärven lohikalaistutuksiin ja virtavesikunnostuksiin. Huutokaupassa lahjoittajien ja huutajien  intressit ovat samat ja tämä takaa erittäin toimivan varainhankinnan.

Yksinkertaisuudessaan asia menee niin, että mitä enemmän kalaa järvissä on sitä, sitä enemmän kalastetaan ja sitä enemmän kalastusvälineiden myyjät saavat myytyä tuotteitaan. Siksi olemmekin saaneet huutokauppaamme kymmeniä lahjoituksia harrastajilta, välinevalmistajilta ja jälleenmyyjiltä.

Huutokaupassa on myynnissä paljon pienvalmistajien käsityönä tekemiä vieheitä ja pilkkejä. Näitä ei ole saatavilla kaupoissa ja hinnat ovat sen mukaiset.

Huutokauppamme toteutetaan siten, että ennakkohuutoja kohteisiin on mahdollista tehdä yhdistyksen Facebook-sivuilla. Huutokohteita varten on tehty oma kuva-albumi, johon kohteita lisätään sitä mukaa kun lahjoituksia huutokauppaan saamme.

Yksi erittäin tuottoisa tapa on ollut pyytää kalareissuja huutokohteiksi tunnetuilta kalastajilta. Tällaisissa huutokauppakohteissa lahjoittajaa lahjoittaa käytännössä omaa vapaa-aikaansa ja harrastajat ovat valmiita maksamaan paljon päästäkseen tunnetun harrastajan kanssa vesille.

Itse huutokauppa tapahtuma järjestetään vuosittain järjestämälle Näsijärven Lohikunkku -kilpailun aattona 3.11. klo 21.30 Murikanrannassa, joka toimii kilpailijoiden majoituspaikkana. Meklareina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset ja muutaman luukun huudattaa itse kohteen lahjoittaja. Sopivasti olutta saunassa nauttineet kalastajat huutavat kohteita kilpaa ja huutokaupan tuotto on sen mukainen. Tänä vuonna odotamme huutokaupalta noin 3000-4000 euron tuottoa.

Käy katsomassa huutokauppamme kohteita huutokaupan Facebook-sivuilla.”

Kiitos Tuomakselle huutokauppapostauksesta!

Rahaa rattaisiin -uutiskirje saapuu postilaatikkoosi muutaman kerran vuodessa, mikäli tilaat sen täällä.

Muistahan käydä tykkäämässä Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *