8 tapaa kasvattaa jäsenmaksutuloja

Jäsenmaksutulo on makeinta nektaria, jota yhdistyksen tilille voi valua. Jäsenmaksujen käytöstä ei tarvitse raportoida yhdistyksen ulkopuolelle eikä niistä tarvitse maksaa veroja. Kaiken muun mahtavuuden lisäksi maksavat jäsenet tuovat yhdistykselle myös arvovaltaa julkisessa keskustelussa ja painoarvoa toiminta- ja hankeavustuksia haettaessa. Jäsenmaksujen suuruuden päättää yhdistyksen vuosikokous, mutta niiden saaminen tilille vaatii joskus muutakin kuin laskun lähettämistä.

Miten jäsenmaksutulot saadaan kasvamaan:

1. Myynnin ammattilaiset puhuvat usein siitä kuinka vanhalle asiakkaalle on helpompi myydä kuin uudelle. Monivuotiset kasvit kukkivat varmemmin kuin äsken kylvetyt siemenet. Sama pätee yhdistysten jäseniin. Pidä huolta joka ikisestä jäsenestä!

2. Jos uskot että jokainen jäsen on tärkeä, näytä se heille. Ei ole ollenkaan liioiteltua nimittää yhdistyksen tapahtumiin muutama ”seurustelu-upseeri”, joiden tehtävänä on saada ihmiset tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

3. Jos jäsenmaksut jäävät maksamatta, muistuta siitä moneen kertaan. Valtavassa informaatotulvassa hyvätkin jutut jäävät joskus huomaamatta. Anna ihmisille monta mahdollisuutta pysyä jäsenenä.

4. Kerro miksi jäsenmaksut ovat tärkeitä ja mitä rahoilla saadaan aikaiseksi.

5. Anna jäsenetuja.  Parhaat jäsenedut liittyvät yhdistyksen perustoimintaan. Toimialasta ja taloudellisista mahdollisuuksista riippumatta jäsenille voi aina tarjota tietoa jäsenkirjeen muodossa.

6. Kun yhdistykseen liittyy uusi jäsen, lähetä hänelle tervetulopaketti, jossa kerrotaan mitä kaikkea jäsenyys tarkoittaa. Sähköpostitse lähetettävä tietopaketti ei maksa mitään muuta kuin hiukan aikaa ja vaivaa. Tämä edesauttaa sitoutumista jäsenyyteen.

7. Anna mahdollisuus maksaa jäsenmaksut käteisellä tai kortilla yhdistyksen tapahtumissa. Tämä on jo paikalle olevalle henkilölle helppo tapa maksaa jäsenmaksu.

8. Joskus voi olla järkevää tarjota mahdollisuus maksaa usean vuoden jäsenmaksut kerralla, tai miksei vaikka ainaisjäsenyys. Tämä voi olla monille helppo tapa hoitaa asia, sillä on paljon ihmisiä jotka ovat valmiita maksamaan kerralla suuremman summan välttääkseen tulevina vuosian ajan ja vaivan kulua.

Käy tykkäämässä Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa, niin löydät uutisvirrastasi varainhankintalinkkejä ja muuta lystiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *