4 lukemisen arvoista varainhankintablogia

Koska itselläni riittää tekemistä varainhankintakurssien opettamisessa ja muutkin hommat pitäisi saada tehtyä, ohjaan teidät omien suosikkiblogieni ääreen. Tässä siis neljä oivalluksia ja lukemisen iloa tuottanutta blogia. Kaikki ovat in English, sillä suomenkielisestä blogimaailmasta en ole vielä löytänyt kollegoita. Jos tiedätte toisen aihetta käsittelevän suomalaisen bloggarin, vinkatkaa, käyn innoissani lukemassa!

Get Fully Funded -blogin kirjoittaja Sandy Rees tekee paljon yhteistyötä eläinsuojelujärjestöjen kanssa, eli olemme melkein samalla alalla: tähän blogiin tullaan usein hakusanoilla ”potkukelkka koira” (mikä johtuu tästä). Lahjoittajia kunnioittava tai ameriikantyyliin ”rakastava” ote on mainio juttu, jonka sopeuttamista omaan jäyhään tyyliin kannattaa pohdiskella. Lempparipostauksiani on      5 Keys to Exploding Event Revenue, jossa kerrotaan oivalluksista joita syntyi järjestäessä heppatanssiaisia Tennesseessä.

Nonprofit with balls on ilmoittanut vaihtavansa nimensä tasa-arvosyistä, mutta ainakin toistaiseksi mainion Vu Len blogi kulkee tällä nimellä. Dickensmäiset kuvaukset yhdistyksen toimiston moneen kertaan kierrätetyssä sohvassa asuvista haittaeläimistä tai toiminnanjohtajista, jotka juovat kyynelillä maustettua (edullista) viiniä apurahahakemuksen hylkäämisen jälkeiseen tuskaan koskettavat myös suomalaista lukijaa. Lempipostaukseni on säätiöiden ja muiden apurahanmyöntäjien toimintatapoja ruotiva We need to stop treating nonprofits the way society treats poor people.

Gail Perry on toisten alan bloggareitten arvostama konkari. Perry keskittyy blogissaan suurlahjoittajiin, joista harvalla suomalaisella yhdistystoimijalla on kokemusta. Silti blogi ruokkii myös täysin toisenlaisessa ympäristössä toimivan varainhankkijan ajatuksia. Mietittävää tarjoaa esimerkiksi Top 10 Fundraising Trends in 2017.

The Fundraising Authority lunastaa nimensä antamat lupaukset. Joe Garecht kirjoittaa varainhankinnasta tiukkaa asiaa tiukan asialliseen tyyliin. Hän tai muut blogin puuhahahmot osaavat ilmiselvästi myös hakukoneoptimoinnin, sillä erilaiset englanninkieliset varainhankintahaut johtavat hämmästyttävän usein juuri tänne. Hyvästä syystä, sillä täältä löytyy vastauksia moniin kysymyksiin. Yksittäistä lemppari en pysty nimeämään, sen verran paljon blogista löytyy hyvää luettavaa. Artikkeliarkistosta voi aloittaa.

Jos haluat nähdä mikä pitää minut niin kiireisenä, tule Varainhankinnan peruskurssille kevätlukukaudella 2017! Opetan kurssia keväällä EspoossaTampereella ja Porissa.

Jos sul lysti on ja tiedät sen, niin varmaan myöskin näytät sen, eli käyhän tykkäämässä Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *