5 tapaa laittaa hallitus varainhankintahommiin

Oletko yhdistyksen työntekijä tai hallituksen puheenjohtaja, joka uupuu työmääränsä alle? Laita hallitus hommiin. Pyydä heitä tekemään ainakin jotain seuraavista (kohtuullisen) helpoista toimenpiteistä yhdistyksenne hyväksi. Vai oletko hallituksen jäsen tai muu yhdistysaktiivi, joka mietti mitä voisi tehdä yhdistyksen varainhankinnan hyväksi? En ole mikään sana-arkeologi (eli etymologi eli sanojen alkuperän tuntija), mutta olettaisin että sanan yhdistys taustalla on sana yhdessä. Kaikkia tarvitaan tässä joukkuepelissä.Osta varainhankintatuotteita

Haluatko olla se täti/setä/muumikä, jolta saa joka jouluna ja syntymäpäivänä lahjaksi Maailmanparannusyhdistyksen kolme numeroa liian suuria T-paitoja? Ehkä et. Mutta mikäli teillä on hienoja varainhankintatuotteita, voit aivan mainiosti hankkia niitä vaikkapa lahjoiksi. Toki lahjansaajan mieltymyksiä ja varsinkin vakaumukseksi katsottavia ajatuksia tulee kunnioittaa. Ja ellei teillä ole hienoja varainhankintatuotteita, ehkä olisi aika suunnitella sellaisia?

Anna somehuomiota

Sosiaalisessa mediassa huomio on rahanarvoista aivan konkreeettisesti, sillä sitä voi halutessaan ostaa. Sinä voit antaa sitä yhdistyksellenne ilmaiseksi. Mikäli olette yhdistyksen kanssa samoissa sosiaalisissa medioissa,  tykkää, jaa sisältöä, kommentoi päivityksiä. Se on arvokasta apua viestinnässä. Esimerkiksi Facebookissa voit valita asetuksista, jos haluat aina nähdä tietyn sivun päivitykset. Ohje löytyy täältä. Voit kokeilla konstia vaikkapa Rahaa rattaisiin -sivun kanssa!

Kaikille riittää hommia.


Rekrytoi uusia jäseniä

Henkilökohtainen pyyntö ja esimerkin voima ovat voimakkaita kannustimia uusia jäseniä hankittaessa. Jos yhdistyksenne tekee mielestäsi arvokasta työtä, tuo iloa ja sisältöä elämään tai on muuten vain mahtava, kerro kaverille. Älä jätä asiaa puheen tasolle.  Tuo kaveri yhdistyksen tilaisuuteen. Tai pyydä lupaa antaa hänen tietonsa jäsenrekisteristä vastaavalle henkilölle. Mikäli yhdistyksenne hyväksyy yhteisöjäseniä, voit rekrytoida uusia jäseniä myös yritysten parista.

Osallistu tapahtumiin ja tuo kaverisikin

Tämä pätee sekä varainkeruu – että muihin tilaisuuksiin. Ota kaveri mukaan ja näytä hänelle käytännössä, kuinka kiehtovaksi ja glamouria tihkuvaksi yhdistystoiminta elämän tekee. Tai kuinka tärkeitä asioita saatte aikaan. Jos oikeasti olette niin mahtavia kuin koko ajan väitän, tuot samalla jotain hyvää myös kaverisi elämään.

Kysy kuinka voit auttaa

Yhdistyksen työntekijöillä, hallituksen pj:llä ja muilla työmyyrillä voi olla liian kiire, jotta he ehtisivät edes suunnitella avun pyytämistä. Vapaaehtoisten rekrytointi ja toiminnan ohjaaminen voi viedä paljon aikaa ja energiaa, eikä siihen välttämättä tule ryhtyneeksi kaiken muun huomiota vaativan keskellä. Jos sinulla on osaamista, aikaa ja motivaatiota, voit ottaa itse yhteyttä ja tarjota osaamistasi. Varsinkin pienissä yhdistyksissä kaivataan usein ihmisiä, joilla on kykyä hallita kokonaisuuksia ja tehdä töitä itsenäisesti. Monesti on kuitenkin tarvetta ihan vain terveeseen maalais- tai kaupunkilaisjärkeen kytketylle käsiparille, joten ota yhteyttä ja kysy mitä tarvitaan.

Jos tapahtumavarainhankinta kiinnostaa, tervetuloa englanninkieliseen koulutukseeni Event Fundraising for Smart Non-Profits Tampereella 26.4.!

Jokainen Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa tykännyt saa minulta lämpimän ajatuksen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *