Ensimmäinen kerta on ilmainen

Posti toi varsin ovelan mainoksen. Pälkäne houkuttelee matkailijoita lähettämällä raaputusarvan: jos ”onni suosii”, voi voittaa 4 ilmaista jäätelöä (suurperheet kustantakoot herkkunsa itse). Ne on tosin käytävä hakemassa Pälkäneeltä.

Vaikka tykkäänkin jäätelöstä, voi olla ettei tämä vielä riitä vetovoimatekijäksi. Vaikka mistä sen tietää, ehkä jonain tylsänraukeana kesäpäivänä koetan epätoivoisesti keksiä tekemistä ja muistan tämän tarjouksen. Ei pidä aliarvioida ihmisten kiinnostusta ilmaisia asioita kohtaan, ei edes omaansa. Joka tapauksessa tämä sai minut muistamaan vanhan totuuden ilmaisen näytteen voimasta.

Ryan McGuire

Myykö yhdistyksesi jotain? Jos myy, kokeile ilmaista näytettä. Erityisesti suuntaan nyt sanani erilaisia harrastusmahdollisuuksia tarjoaville yhdistyksille. Kaupalliset liikuntakeskukset tarjoavat usein ilmaista näytetuntia, jolloin paikkaan ja sen tarjontaan voi tutustua ilman taloudellista panostusta. Menetelmä toimii ja on hyödyksi kaikille osapuolille. Joskus myös urheiluseurat tarjoavat vastaavaa mahdollisuutta tutustua uusiin lajeihin.

Samaa ideaa näkee harvemmin sovellettavan muihin harrastuksiin. Onneksi juuri nyt on oikea aika suunnitella ilmainen kivenhionnan/esperanton/rivitanssin tai minkä tahansa tarjoamanne harrastuksen näytetunti. Syyslukukauden alkaessa ihmislaumat säntäilevät vauhkoontuneina netin äärettömillä lakeuksilla etsimässä sisältöä elämäänsä. On sinun tehtäväsi ohjata heidät turvallisesti Päiväjärven pilkkijät ry:n kuivan maan talvikalastusharjoituksiin tai mihin ikinä heidät haluatkaan ohjata (jutun kuva ei tietääkseni liity tähän, mutta mistä sitä ikinä tietää).

Ilmainen näytetunti on myös osoitus siitä, että uudet osallistujat ovat tervetulleita. Sitähän heidän on oltava, mikäli toimintaa pyörittää yleishyödyllinen yhteisö. Uusien ihmisten kannustaminen ja rohkaiseminen mukaan toimintaan on eräs yhdistystoiminnan tärkeitä tehtäviä. Kun olette saaneet uusia tulijoita houkuteltua tutustumaan toimintaan, heistä kannattaa pitää kiinni. Uuden jäsenen vastaanottaminen on asia, johon kannattaa uhrata hiukan aikaa ja vaivaa.

Saisinko lähettää sinulle muutaman kerran vuodessa sähköpostia? Kerron uutiskirjeessä tulossa olevista kursseista ja muusta kiinnostavasta. Uutiskirjeen voi tilata täällä.

Muistahan käydä Rahaa rattaisiin -sivusta Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *